top of page

Coachsessie: levensenergie laten stromen


Met toestemming van deze vrouw deel ik dit verhaal.


Een tijdje terug had ik een mooie voorlopige laatste sessie met een fijne krachtige vrouw die ik begeleidde bij haar reis naar binnen. Bij het contact maken en verbinden met haar lichaam en buik, het gevoelscentrum. Daar waar trauma opgeslagen ligt, maar ook daar waar onze kracht en zachtheid te vinden is.


We spraken af in het bos voor een wandelsessie. Toen ik erheen fietste, voelde ik een zware energie. Al gauw vertelde ze dat er de avond ervoor iets was gebeurd wat boosheid bij haar opriep. Ik nam waar met mijn lichaam. ‘Ik voel het samentrekken in mijn buik.' Dat voelde zij ook. Ik vroeg haar stil te staan. ‘Voel je je hier veilig genoeg om er naartoe te gaan?’ ‘Nee.’ Ik vroeg haar intuïtief een plekje op te zoeken die wel veilig voelde. Ze liep wat dieper het bos in en stond stil.


Ze sloot haar ogen en begon te wankelen. Het gewicht werd verplaatst naar haar tenen. Ik vroeg haar terug te gaan naar de situatie en wie haar boos maakte. Ze zag degene voor zich. Ze voelde iets in haar benen. Ik nodigde haar uit om haar lichaam te volgen.


Haar benen wilde bewegen en ze liet het gebeuren. Ze maakte vloeiende, zachte bewegingen met haar benen, ging door haar knieën weer omhoog. Dit ging zo een tijdje door, totdat haar lichaam langzaam tot verstilling kwam. Ik vroeg haar terug te gaan naar de persoon waar ze boosheid bij voelde en vroeg haar wat er in haar lichaam gebeurde. ‘Niet zoveel, ik zie nu iemand anders die ik een dikke knuffel wil geven.' En dat heeft ze gedaan.


De energie zat vast in haar benen en ze heeft de energie weer laten stromen, zodat haar lichaam het los kon laten. Zonder het te ‘moeten’ loslaten of daar actief iets voor te doen, maar door het te laten gebeuren omdat ze de energie van haar lichaam volgde.


En wat daarna gebeurde blijft bijzonder om mee te mogen maken, om getuige van te zijn. De energie voelde zo anders aan, van een zware, donkere deken naar licht en ruimte. Ze had een glimlach op haar gezicht. Haar borst ging vooruit, haar hoofd omhoog en haar armen bewogen vrolijk mee tijdens het lopen. Haar levensenergie was weer terug.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Logo_rgb_Logo 1 lijn diap.png
Acacialaan 25, Baarn
floorwijgerde@gmail.com
 

Volg mij
Instagram
Linkedin
 

KVK 65817753 
BTW NL017707535B01

Webdesign: Floor Wijgerde

Nieuwsbrief

Eerlijke verhalen & laatste nieuwtjes van Hold Space.
Bedankt voor het inschrijven!
bottom of page