top of page
Headers-v211.jpg

Ik was altijd erg zoekende in het leven en kon mijn draai moeilijk vinden.

Als kind zijnde voelde ik al heel veel. Ik voelde emoties en energieën, maar kon dat niet goed plaatsen omdat ik me verward voelde door de tegenstrijdigheid aan boodschappen. Volwassenen die zeiden dat het goed ging, terwijl ik voelde dat er iets niet klopte, dat er iets onderliggends aanwezig was. Hierdoor leerde ik dat ik mijn intuïtie niet kon vertrouwen. De overtuiging 'alles wat ik voel, zal wel van mij zijn' nestelde zich in mij.

Ik leerde mijn emoties niet uiten, waardoor het zich opsloeg in mijn kleine lijfje. Maar emoties willen eruit, willen stromen en zoeken dan zelf een weg. Mijn lichaam gaf signalen in de vorm van lichamelijke klachten zoals keel- en oorontstekingen, buikpijn en eczeem. Ik zag verschillende specialisten, waar de oplossing vooral werd gezocht op het lichamelijke stuk.

Overlevingsmechanismes
Terwijl de emoties zich bleven opstapelen in mijn lichaam, ontwikkelde ik overlevingsmechanismes die ervoor zorgde dat ik me veilig voelde maar dat ik ook steeds verder van mezelf verwijderd raakte. De eerste scheurtjes ontstonden na het behalen van mijn bachelor. Ik voelde me uitgeput, somber en had last van paniekaanvallen. Ik kwam mezelf voor het eerst goed tegen. Ondertussen probeerde ik met hangen en wurgen te passen in het 9 tot 5 plaatje, terwijl ik voelde dat er ‘meer’ was in het leven, niet goed wetende wat dat dan was. 
 
Ik volgde een yogaopleiding en dat voelde als thuiskomen. Voor het eerst voelde ik me niet anders, raar of ‘te’ gevoelig. Er hing een fijne sfeer waar ik de ruimte voelde om mezelf te mogen zijn met al mijn gevoelig- en kwetsbaarheden. Daarna volgde ik een 2-jarige opleiding tot holistisch coach, waar mijn persoonlijke ontwikkelingsreis verder werd verdiept. 
hsp coach baarn
Burn-out
Ondertussen vond ik het leven steeds zwaarder worden. Toen ik ons eerste kindje verloor in het begin van de zwangerschap, raakte ik burn-out. En dat was wat ik nodig had om echt te kunnen en durven veranderen. Het was enorm heftig én tegelijkertijd een geschenk. Het was het begin van een lange, donkere, pijnlijke maar ook mooie reis naar binnen. 
 
Met behulp van een holistisch coach en haptonoom kreeg ik inzicht in het proces en werd ik keer op keer uitgenodigd om contact te maken met mijn lichaam en gevoelswereld. Telkens weer naar binnen keren en voelen welke emoties en gebeurtenissen mijn lichaam vasthield. Want 'the only way out is in'

Doordat ik geen reserves meer had, werd ik gedwongen om keuzes te maken die goed voor mij waren. Voor het eerst in mijn leven leerde ik mijn grenzen aanvoelen en aangeven.

Grenzen aangeven
Doordat ik geen reserves meer had, werd ik gedwongen om keuzes te maken die goed voor mij waren. Voor het eerst in mijn leven leerde ik mijn grenzen aanvoelen en aangeven. Dat betekende dat ik de pleaser in mij stukje bij beetje steeds meer los liet. Een pijnlijk proces, want het gaf me veiligheid om altijd maar ‘ja’ tegen een ander te zeggen. En nu mocht ik leren ‘ja’ tegen mezelf te zeggen en daarmee soms ‘nee’ tegen de ander. 
 
(Hoog)sensitiviteit omarmen
Jarenlang heb ik mezelf kleiner gemaakt. Ik schaamde me voor mezelf en mijn hoogsensitieve eigenschappen. Daaronder zat een diepgewortelde angst voor afwijzing. Terwijl ik degene was die mezelf keer op keer afwees door dit deel van mezelf geen bestaansrecht te geven. Ik leerde mezelf te accepteren en lief te hebben. Mijn sensitiviteit is onderdeel van mij. En toen ik dat ging voelen, ging mijn levensenergie weer stromen en mocht ik kennis maken met nieuwe gevoelens in mezelf, namelijk mijn kracht en grootsheid. Dat gaf me het vertrouwen om mijn plek in te nemen in ons familiesysteem, in vriendschappen, in mijn relatie én in de wereld.
burn-out coach baarn

Ik leerde mezelf te accepteren en lief te hebben. Mijn sensitiviteit is onderdeel van mij. En toen ik dat ging voelen, ging mijn levensenergie weer stromen. 

holistisch coach baarn
Wie ben ik?
Alle beslissingen in mijn leven heb ik opnieuw doorvoeld om erachter te komen of de keuzes die ik ooit maakte nu nog steeds kloppend voelde of dat ik hier een verandering in aan mocht brengen. 
 
Voelen
De oplossingen lagen niet in mijn hoofd, maar in mijn lijf. Telkens weer naar binnen keren en voelen wat mijn lichaam mij wilde vertellen. Voelen waar mijn grens ligt, wat mijn behoefte is en welke stap ik mag zetten. Ik heb oude stukken in mezelf aangekeken en doorvoeld. Ik leerde zorgen voor het innerlijke kind in mij.

Dat betekent overigens niet dat ik geen heftige emoties meer ervaar. Zoals ieder mens voel ik me soms angstig, verdrietig of boos. Het verschil is dat ik nu voor die pijnstukken in mezelf kan zorgen. In plaats van mezelf te veroordelen, geef ik mezelf nu een dikke knuffel en zeg dat het oké is, dat ik het mag voelen. 

Door dit proces aan te gaan heb ik mijn leven en levensenergie teruggekregen. 

Veiligheid
Al zolang ik me kan herinneren waren mijn voelsprieten voornamelijk naar buiten gericht. Ik voelde haarfijn aan hoe het met iemand ging en wat iemand nodig had. Het aanvoelen en faciliteren van andermans behoeften gaf mij veiligheid en kostte me veel energie. Intern voelde ik me echter vaak onveilig. Mijn proces heeft me geleerd om de veiligheid in mezelf te vergroten en te verankeren. Inmiddels zijn mijn voelsprieten meer naar binnen gericht zodat ik kan voelen hoe het met mij gaat en wat ik nodig heb. Ik kan nu hardop zeggen dat ik veilig ben bij mezelf. En dat geeft zo veel rust. Door dit proces aan te gaan heb ik mijn leven & levensenergie teruggekregen. 

Intuïtie
Ik kreeg vaak te horen dat ik me moest leren afsluiten voor de emoties van anderen. Doordat anderen dit schijnbaar wel lukte en mij niet, veroordeelde ik mezelf. Ik voelde me anders, terwijl ik zo graag ‘normaal’ wilde zijn. 

 

Gaandeweg kwam ik erachter dat me willen afsluiten hiervoor zorgt voor een intern gevecht wat ik nooit ga winnen. Strijd maakte plaats voor overgave. Ik begon het als een mooie gave te zien dat emoties en energieën door mij heen bewegen. Mijn intuïtie en de boodschappen die ik via mijn lichaam ontvang zie ik nu als een kracht. Dit vormde de fundering voor het ontstaan van Hold Space. Kom je het zelf eens ervaren tijdens een sessie? 
Opleidingen / cursussen
* Zwangerschapsmassage / Holos Academie Utrecht
* Nek-, rug- en schoudermassage / Mood Massage
* Energetische massage / Healingspace
* Training EFT tapping / EQlibre
* Hbo+ Holistisch coach / Academie voor Holistisch Coachen
* Yin yoga teacher training / Yogapoint 
* Hatha yoga teacher training / Yogapoint
* Hbo Communicatie / Hanzehogeschool Groningen
intuitief coach baarn
Acacialaan 25, Baarn
floorwijgerde@gmail.com


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Volg mij
Instagram
Linkedin
 

KVK 65817753 
Webdesign: Floor Wijgerde

Inspiratie & tips

Eerlijke verhalen & laatste nieuwtjes van Hold Space.
Bedankt voor het inschrijven!
bottom of page