top of page

Hold Space is live!


Hand op hart bij blog over hold space is live

Na 2 mooie, rauwe en vruchtbare jaren ‘Holding space’ voor mijzelf, voel ik dat ik er klaar voor ben om dat te doen waar ik al jaren van droom. ‘Spaceholden’ voor anderen.


Met veel enthousiasme, trots en spanning wil ik met jullie delen dat ik mijn holistische praktijk Hold Space ben gestart. Hold Space is een veilige en liefdevolle plek waar jij helemaal welkom bent, precies zoals je bent. Ik begeleid je bij het contact maken met jezelf en jouw gevoelswereld, want ik geloof dat daar alle antwoorden te vinden zijn. Je kunt bij mij terecht voor holistische coaching en energetische massages.


Hoe het begon…

Het ontstaan van dit bedrijf kwam tot me. Ik heb het niet bedacht met mijn hoofd maar het kwam in beelden, woorden en gevoelens tijdens meditaties. In het begin voelde ik vooral irritatie als er ideeën opborrelden tijdens meditaties. Want ik zat daar, op mijn meditatiekussen, om naar binnen te keren en mijn adem te volgen. Een momentje rust. Maar de rust vervloog en maakte plaats voor ideeën en energie, veel energie. Ik werd constant afgeleid en dat maakte me enorm onrustig. Totdat ik het inzicht kreeg dat die onrust vooral werd veroorzaakt doordat deze energie wilde stromen en ik het tegenhield. Ik had namelijk de overtuiging dat ik helemaal geen bedrijf kon starten, dat dat niet iets voor mij is. Maar de ingevingen bleven komen en ik voelde dat ik er iets mee mocht doen. Ik mocht werken met de energie die ik voelde. Het was er vóór mij.

De ideeën heb ik omgezet in daadwerkelijke acties. Ik heb mijn kwaliteiten en kennis ingezet om het vorm te geven, terwijl ik me tegelijkertijd overgaf aan iets groters. De fluisteringen van mijn ziel werden mijn leidraad. Het was een oefening in controle en uitkomst loslaten en vertrouwen op iets groters dan wat ik kon begrijpen. Tijdens een meditatie ontving ik een bedrijfsnaam. Ik ging bezig met het ontwerpen van een logo. Terwijl ik aan het bellen was met een vriendin, riep ik enthousiast uit; ‘Ja dit is hem gewoon! Dit is hem! Ik heb mijn logo!’

Innerlijke criticus

Gedurende het hele proces was er een stemmetje in mijn hoofd dat regelmatig tegen mij zei: 'jij kan dit niet’, ‘moet je dit nou wel doen?’, ‘wat nou als dit niet lukt?' In het begin werd ik hier enorm door beïnvloed en tegengehouden, totdat ik leerde om haar lekker te laten tetteren. Ik leerde vertrouwen opdat ik telkens een ingeving zou krijgen wat ik nog mag toevoegen of wat nu nodig is. Ik gebruikte vooral de dagen dat de energie stroomde, zodat ik dingen vanuit een flow kon neerzetten. In plaats van trekken en duwen op dagen dat er even helemaal geen ingeving, idee of wat dan ook was. Een grote oefening om ‘holding space’, ofwel liefdevolle ruimte voor mezelf te creëren. Belemmerende overtuigingen kwamen regelmatig langs. Keer op keer mocht ik weer oefenen om te verzachten, om de lat omlaag te brengen en te vertrouwen op mezelf in plaats van me te laten leiden door angst. Vaak lukte dat en soms ook niet. De stem van mijn innerlijke criticus werd zachter en zachter en verdween steeds meer naar de achtergrond. Naarmate Hold Space steeds meer vorm kreeg, groeide mijn (zelf)vertrouwen. Ik kan dit en ik ga dit doen. Dit is wat ik te doen heb op deze aarde, op dit moment. Of zoals mijn vriend zou zeggen; dit is mijn contributie aan de wereld.

Angst

Totdat ik bijna op het punt stond om het daadwerkelijk naar buiten toe te brengen… Mijn website was klaar om gelanceerd te worden, ik had een leuke kortingsactie bedacht en mijn praktijkruimte was klaar. Niks hield me meer tegen, zou je denken… Ik werd bang, maar had dit niet gelijk door. Ik vond het ineens een heel goed plan om in loondienst te gaan. Ik somde voor mijn vriend de voordelen op. Waarop hij zei; ‘Maar is dit echt wat je wil, is dit niet je angst die spreekt?’ Ik liet het even bezinken, terwijl er van alles gebeurde in mij. En toen voelde ik de drive weer terugkomen. Het vuur in mij stond aan! Diezelfde avond heb ik 1000 flyers besteld, onder het mom; dan kan ik niet meer terug. Ik moest NU een stap gaan zetten, anders kwam het er nooit van.


Graag hoor ik wat jullie ervan vinden! En ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen in mijn praktijk. ✨


Liefs Floor

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Logo_rgb_Logo 1 lijn diap.png
Acacialaan 25, Baarn
floorwijgerde@gmail.com
 

Volg mij
Instagram
Linkedin
 

KVK 65817753 
BTW NL017707535B01

Webdesign: Floor Wijgerde

Nieuwsbrief

Eerlijke verhalen & laatste nieuwtjes van Hold Space.
Bedankt voor het inschrijven!
bottom of page