top of page

Coachsessie: wijsheid van het lichaam


Vrouw voorover gebogen bij blog over sessie wijsheid van het lichaam

Met toestemming van deze vrouw deel ik dit verhaal.


Na de landingsoefening ervaart ze een zenuwachtig gevoel in haar buik, benen en kuiten. Ik vraag haar haar ogen opnieuw te sluiten. Ik krijg een beeld door en zie haar schoppen en slaan. Ik deel dit en zij ziet dit ook. En dan ineens wordt haar hoofd zwaar. Er zijn veel gedachten, ze voelt zich draaierig en haar hart is koud. Ze heeft het gevoel dat ze helemaal schuin ligt en wil het liefste op haar zij gaan liggen. Intuïtief voel ik dat haar lichaam haar grens aangeeft. Dit is hoever ze vandaag kan gaan in dit oude stuk. Ze gaat op haar zij liggen en wordt rustiger. Ze wil het liefste slapen.


Veel gedachten en vermoeidheid kunnen een manier van het lichaam zijn om je te beschermen om de pijn niet te hoeven voelen. Het kan een manier zijn om duidelijk te maken dat dit het tempo van jouw lichaam is en dat je dat mag volgen. Dingen komen naar boven als jij er klaar voor bent en als er voldoende innerlijke veiligheid is.

‘Ik voel frustratie en irritatie’, vertel ik.

‘Dat voel ik ook. Ik voel me verdrietig en wil eigenlijk even huilen.’

‘Slik je het nu weg?’

‘Ja..’

‘Wat heb jij nu nodig?’

Lachend zegt ze: ’Ik wil mezelf gewoon even een dikke knuffel geven.’


Ik nodig haar uit om haar ogen weer te sluiten en laat haar contact maken met haar innerlijke meisje. Zodat ze haar kan vragen wat ze nodig heeft. Terwijl ze zichzelf een knuffel geeft, zie ik haar verzachten. De diep weggestopte tranen vinden hun weg naar buiten. ‘Dit is precies wat ik even nodig had, even contact maken met mijn innerlijke kindje.’


‘Ik voel nog iets op mijn keel. Wat ervaar jij nu’, vraag ik haar.

‘Ja ik voel daar ook iets.’

‘Wat zou je willen doen?’

‘Schreeuwen’, lacht ze.

‘Doe maar’, moedig ik haar aan. De boosheid die ze, aan het begin van de sessie nog niet kon voelen, komt er nu uit. Deze moedige vrouw schreeuwt als een leeuwin!

Naderhand opent ze haar ogen en kijkt me stralend aan. ‘Ik voel me nu zo veel lichter, ongelofelijk!’

Ik verwonder me over wat er allemaal is gebeurd het afgelopen uur. Als ik de controle durf los te laten en durf te vertrouwen op mijn intuïtie, dan gebeurt er precies wat er mag gebeuren.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Logo_rgb_Logo 1 lijn diap.png
Acacialaan 25, Baarn
floorwijgerde@gmail.com
 

Volg mij
Instagram
Linkedin
 

KVK 65817753 
BTW NL017707535B01

Webdesign: Floor Wijgerde

Nieuwsbrief

Eerlijke verhalen & laatste nieuwtjes van Hold Space.
Bedankt voor het inschrijven!
bottom of page