top of page

Coachsessie: energetische blokkade


Met toestemming van deze vrouw deel ik dit verhaal.


Ze voelt een blokkade bij haar ruggengraat, ter hoogte van haar hart, vertelt ze me. Ik begeleid haar al langer bij haar proces met haar wens om meer in verbinding met haar gevoel te zijn en vanuit haar intuïtie te leven.


Ze heeft haar ogen gesloten en is met haar aandacht bij de blokkade. Het gevoel trekt verder omhoog naar haar nek- en keelgebied. Ik vraag haar wat haar lichaam met de blokkade wil doen.


‘Eruit trekken’, zegt ze.

‘Wil je lichaam dat of je hoofd?’, vraag ik.

‘Mijn hoofd.’

‘En wat wil je lichaam doen?’

‘Ik weet het niet. Ik heb het gevoel dat ik moet overgeven.’

Ondertussen pak ik een emmer, voor het geval dat.

‘Wat gebeurt er nu?’, vraag ik haar.

‘Er zit wat bij mijn keel.’

‘Kan je een klank geven aan het gevoel?’

‘Aaaaaaa, aaaaaa, aaaaaaa’, klinkt het.

‘Wat gebeurt er nu?’

‘Het is heel gek, maar mijn lichaam schokt.’


Ik moedig haar aan om erin mee te bewegen en haar lichaam te volgen. Het lichaam weet immers wat het moet doen. Haar bovenlichaam schokt en beweegt mee op het ritme van de muziek. Ondertussen vertel ik haar dat dit een normale reactie van het lichaam is om een energetische blokkade los te laten, zodat de energie weer vrij kan stromen.


Ze opent haar ogen en vraagt me enigszins verbaasd wat er zojuist gebeurde. Ik vertel haar dat er soms dingen gebeuren in ons leven die niet gelijk verwerkt kunnen worden (trauma’s) en dat dit wordt opgeslagen in ons lichaam (energetische blokkade). Door het te voelen, kan je een stukje van de blokkade helen en loslaten. En om iets los te kunnen laten, hoef je niet altijd te weten waar het over gaat. Het enige wat je dan mag doen, is je overgeven aan je lichaam, want alleen jouw lichaam weet wat het moet en wil doen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


Logo_rgb_Logo 1 lijn diap.png
Acacialaan 25, Baarn
floorwijgerde@gmail.com
 

Volg mij
Instagram
Linkedin
 

KVK 65817753 
BTW NL017707535B01

Webdesign: Floor Wijgerde

Nieuwsbrief

Eerlijke verhalen & laatste nieuwtjes van Hold Space.
Bedankt voor het inschrijven!
bottom of page